قیمت اتریوم (ETH)

ایده اتریوم توسط ویتالیک بوترین در سال ۲۰۱۳ طی یک وایت پیپر ارائه شد. او در مجله بیت کوین فعالیت می کرد و اعتقاد داشت بیت کوین دچار کاستی هایی است که باید برطرف شود. در نهایت او در ژانویه ۲۰۱۴ به همراه چند توسعه دهنده دیگر ایده خود را کاملتر کرد و در ماه اوت همان سال، برای پیاده سازی پروژه خود جذب سرمایه کرد.

ethereum
Ethereum (ETH)
Rank: 2
$ 2,345.33
ریال 1,406,937,235
قیمت (BTC)
Ƀ0.04140824
حجم بازار
$ 282,138,711,822
معاملات روزانه
$ 15,029,269,891
تغییر 24 ساعته
1.92%
حجم کل
120,326,064 ETH

نمودار قیمت اتریوم در یک سال اخیر

تفاوت های بیت کوین و اتریوم

  • بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به عنوان نخستین رمزارز دنیا آغاز به کار کرد و اتریوم شش سال پس از آن و در سال ۲۰۱۵ به دنیای کریپتوها معرفی شد.
  • بیت کوین توسط فردی ناشناس، با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو ایجاد و معرفی شد و همچنان با گذشت حدود ۱۰ سال از معرفی این ارز دیجیتال، هویت این شخص همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد ولی در مقابل، اتریوم توسط ویتالیک بوترین ایجاد و راه اندازی شده است.
  • بیت کوین یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز و متن باز است. که برای نخستین بار در دنیا از فناوری بلاک چین استفاده کرده است. در مقابل اتریوم یک پلتفرم متن باز مبتنی بر بلاک چین است که به توسعه دهندگان اجازه ساخت و توسعه اپلیکیشن های غیرمتمرکز را می دهد و ارز دیجیتال اتریوم با نام اتر شناخته می شود.
  • ارز دیجیتال بیت کوین با هدف جایگزینی پول و سیستم پرداخت آنلاین بدون واسطه ایجاد شد. تنها به عنوان یک پول جهت خرید و فروش کالا و خدمات استفاده می شود. ولی اتریوم بیشتر به عنوان بستر اجرای قراردادهای هوشمند، راه اندازی توکن های جدید و برگزاری ICO ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  • بیت کوین و اتریوم هر دو از پروتکل اثبات انجام کار (PoW) استفاده کرده و قابل استخراج هستند. با این تفاوت که تعداد سکه های قابل استخراج بیتکوین فقط ۲۱ میلیون واحد در نظر گرفته شده است. ولی در اتریوم چنین محدودیتی وجود ندارد.
  • زمان تکمیل یک بلاک که ارتباط مستقیم با زمان تایید تراکنش دارد. در اتریوم در حدود ۱۴ ثانیه و در بیت کوین این زمان حداقل ۱۰ دقیقه طول می کشد.
  • اتریوم یک مدل اقتصادی متفاوت با بیت‌کوین دارد. بلاک های پاداش بیت کوین هر چهارسال یکبار تقسیم می شوند اما در اتریوم این کار هر سال اتفاق می‌افتد.
  • از نظر فنی، زبان برنامه نویسی استفاده شده در بیت‌کوین و اتریوم متفاوت است. الگوریتم رمزنگاری اتریوم Ethash و الگوریتم بیت‌کوین SHA-256 نام دارد.
  • اتریوم با استفاده از الگوریتم هش خود به اسم Ethash اجازه استفاده از کارت های گرافیک (GPU) را به جای دستگاه ها و پردازنده های ASIC فراهم می کند. امّا بیت کوین چنین امکانی را برای کاربران فراهم نکرده است. در حال حاضر استخراج بیت‌کوین تنها با دستگاه های بسیار قدرتمند ASIC ممکن خواهد بود.
  • استفاده ی خرده فروشان و فروشگاه های مجازی از بیت کوین به مراتب گسترده تر از اتریوم است. با این همه هواداران اتریوم باور دارند که میزان مصرف برق مورد نیاز برای استخراج اتریوم پایین تر از بیت کوین است. به همین دلیل این ارز گزینه بهتری برای انجام تراکنش های مالی است.
  • در اتریوم کارمزدها متناسب با پیچیدگی محاسباتی، پهنای باند استفاده شده و فضای ذخیره سازی محاسبه می شوند. اما کارمزد تراکنش های بیت کوین بر اساس اندازه و زمان محاسبه می شوند.

کاربرد های شبکه اتریوم

کاربرد های شبکه اتریوم
کاربرد های شبکه اتریوم

در میان دستاوردهای شبکه اتریوم به احتمال زیاد اقتصاد غیر متمرکز یا دیفای بزرگترین مورد بوده است. برنامه های غیر متمرکز با کاربردهای مختلف در بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ در اکوسیستم Ethereum مشاهده شدند و محبوبیت آنها روز به روز بیشتر می شود. هر چقدر Dapp ها بیشتر مورد استفاده قرار بگیرند. شبکه اتریوم هم بیشتر به کار گرفته می شود و در نتیجه به محبوبیت بیشتری دست پیدا می کند. بخش دیفای این شبکه یکی از بزرگترین بسترهای موجود برای اقتصاد غیر متمرکز است. موفقیت برنامه های غیر متمرکز در سالهای گذشته باعث شده تا توجه بیشتری به سمت آن جلب شود.

در حال حاضر هنرمندان از طریق توکن های ان اف تی آثار خود را روی بلاک چین هایی مانند اتریوم قرار می دهند. از فروش آنها میلیون ها دلار درآمد به دست می آورند. البته سوالی که در مورد آثار دیجیتالی پیش می آید این باشد که وقتی امکان اسکرین شات گرفتن از آنان وجود دارد چرا باید برای خریدشان هزینه کرد؟ پاسخ این سوال کاملا ساده است. کلکسیونرها حق مالکیت می خواهند و به همین دلیل حاضر به پرداخت هزینه به وسیله خرید اتریوم هستند. توکن های غیر مثلی علاوه بر این که مالکیت را اثبات می کنند. به عنوان ابزار ذخیره سازی امن هم مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین این توکن ها برای کلکسیونرها همه کاره خواهند بود و در نتیجه نمیتوان منکر جذابیت آنها شد.

برای مثال می توانیم نقاشی مونالیزا را در نظر بگیریم. نسخه های کپی شده زیادی از این نقاشی وجود دارد که هیچ فرقی با نسخه اصلی ندارند. اما علیرغم این موضوع یک کلکسیونر همیشه به داشتن نسخه اصلی علاقه مند خواهد بود. علاوه بر این توکن های غیر مثلی ممکن است برای آیتم های کاربردی و لوازم جانبی بازی های آنلاین هم ایجاد شوند. یک بازیکن می تواند خانه ها و کاراکترهای خود را با دارایی های خاصی که از هنرمدان مورد علاقه اش دریافت کرده تزئین کند. بنابراین میتوان گفت که این توکن ها یک راه درآمد جدید برای تولید کنندگان محتوا ایجاد کرده اند.

امروزه در بستری مانند اتریوم اپلیکیشن های اجتماعی غیر قابل سانسوری ساخته شده که به کاربران اجازه می دهند به محتواهای یک دیگر انعام دهند. بازی ها نیز به کاربران اجازه می دهند روی دارایی های متنوعی سرمایه گذاری کنند. از طریق بازی کردن میزان آنها را افزایش دهند و در نهایت آنها را برای دریافت سود به فروش برسانند. بنابراین امکان درآمدزایی از زمان صرف شده در این نوع بازی ها وجود دارد. علاوه بر این پلتفرم های پیش بینی هم وجود دارند که به پیش بینی های درست پاداش می دهند و همچنین پلتفرم های فریلنسری که درصد بالایی از درآمد کاربران را دریافت نمی کنند.

همه مواردی که در بالا ذکر شد به صورت اتوماتیک توسط بلاک چین و قراردادهای هوشمند مدیریت می شود. در نتیجه میتوان گفت که اقتصاد غیر متمرکز باعث شده تا کاربران بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ کنترل دارایی های خود را در اختیار داشته باشند. پس خرید ارز دیجیتال اتریوم چیزی فراتر از داشتن یک سکه دیجیتالی شبیه بیت کوین است و سرمایه گذاری در یک پروژه بسیار قدرتمند محسوب می شود.

عنوانتوضیحات
نام ارزدیجیتال اتریوم به انگلیسیEthereum
نماد ارزدیجیتال EthereumETH
دسته ارز دیجیتال Ethereumارزهای دیجیتال پلتفرم قرارداد هوشمند
خالق ارز دیجیتال Ethereumویتالیک بوترین
هدف به وجود آمدن Ethereumبستر قرارداد هوشمند
سال راه اندازی2014
نوع بلاکچین اتریومبلاک چین عمومی ضد انحصاری
آیا رمز ارز اتریوم قابلیت استخراجدارد
تعداد سکه های ارز اتریوم21 میلیون
وبسایتhttps://www.ethereum.org/
توئیتر اتریومhttps://twitter.com/ethereum
صفحه اتریوم در رددیتhttps://reddit.com/r/ethereum
صفحه اتریوم در کوین مارکت کپhttps://coinmarketcap.com/currencies/ethereum
وایت پیپر Ethereumhttps://github.com/ethereum/wiki/wiki/White-Paper
جدول مشخصات اتریوم