آشنایی با ارزهای دیجیتالی پرداخت و آینده آنها در بازار کریپتو

آشنایی با ارزهای دیجیتالی پرداخت و آینده آنها

یکی از جدید ترین راه های پرداخت در دنیای امروز، استفاده از ارز دیجیتال پرداخت است. آشنایی با ارزهای دیجیتالی پرداخت و آینده آنها در بازار کریپتوکارنسی برای تصمیم در مورد استفاده آن مهم است. این ارزها تلاش کرده اند تا با ارائه برنامه ای مدون، بخشی از مشکلات بانکداری جهانی را حل کرده باشند.

در این مقاله به توضیح کامل این ارزها خواهیم پرداخت و مزایای آنها نسبت به بانکداری سنتی را خواهیم گفت. امروزه انواع مختلفی ارز دیجیتال پرداخت در جهان وجود دارد که زیر نظر داشتن هرکدام از آنها می تواند برای شما بسیار سودمند باشد. اگر قصد خرید ارز دیجیتال را دارید و می خواهید با بعضی از معروف ترین این پروژه ها آشنا شوید، در ادامه مقاله همراه “سلام بیت” باشید.

منظور از ارز دیجیتال پرداخت چیست؟

یکی از مهمترین دلایلی که باعث پیشرفت ارزهای دیجیتال در دنیای امروز شد. استفاده از این ارزهای دیجیتال برای حذف واسطه ها از جمله بانک مرکزی بود. در واقع این تکنولوژی با داشتن ساختاری غیر متمرکز و غیر وابسته نسبت به سیستم های تراکنش مالی بانکی، باعث پیشرفت روند تراکنش در جوامع می شود.

ارزهای دیجیتال در دسته بندی های گوناگونی مانند آلت کوین و استیبل کوین قرار می گیرند. تعدادی از این کوین ها (Coins) نیز در دسته بندی پرداخت قرار می گیرند. ارز دیجیتال پرداخت به ارزی گفته می شود که هدف از ساخته شدنش ساده تر کردن روند پرداخت بوده است. این ارزها با نقشه‌ راه‌هایی که دارند، هر کدام در تلاش اند تا گوشه ای از مشکلات موجود در سیستم پرداخت امروزی را حل کنند. در ادامه این مطلب می خواهیم به معرفی تعدادی از معروف ترین ارزهای دیجیتال پرداختی بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این ارزهای دیجیتال با ما همراه باشید.

ریپل (XRP)

خرید و فروش ریپل
خرید و فروش ریپل

ریپل یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه پرداخت و ارز دیجیتال است و XRP به‌عنوان یکی از محصولات این شرکت شناخته می شود. این ارز دیجیتال روی شبکه بلاکچین خود یعنی ریپل نت (RippleNet) فعالیت می کند. اما وظیفه و کار این ارز دیجیتال چیست؟

قبل از توضیح کار این ارز دیجیتال، باید سیستم پرداخت سوئیفت (Swift) را معرفی کنیم. سوئیفت یک سیستم پرداخت بین المللی است که جا‌ به جایی پول بین بانک های بین المللی را انجام می دهد. نکته جالب آن است که ایران به دلایل مختلف از جمله تحریم های اقتصادی، همواره از این روش پرداخت محروم بوده است. استفاده از سیستم سوئیفت سه مشکل اساسی دارد که در لیست زیر به آنها پرداختیم.

  • سرعت پایین
  • میزان محدود تراکنش
  • داشتن قوانین متعدد که کشورهای خاصی مانند ایران را محدود می کند.

هدف اصلی شرکت ریپل از ساخت ارز دیجیتال XRP، جایگزین کردن آن با سیستم سوییفت است. یکی از انتقاداتی که نسبت به ریپل مطرح است، استفاده از سرورهای اختصاصی خود این شرکت است. برای توضیح بیشتر این موضوع باید گفت که ریپل تا حدودی غیر متمرکز بودن ساختار را نقض می کند. در واقع این ارز دیجیتال به جای استفاده از یک بلاک چین کاملا غیر متمرکز، از پروتکل مخصوص این شرکت یعنی RPCA استفاده می کند. با این حال استفاده از ریپل مزایایی را نیز به دنبال دارد. مهمترین مزایای این ارز دیجیتال پرداخت، موارد زیر هستند.

  1. سرعت بالا و کارمزد پایین این ارز دیجیتال نسبت به سیستم سوئیفت.
  2. ارزش بازار یا مارکت کپ (Market Cap) بسیار بالا که باعث اعتبار بالای آن می شود.
  3. شرکای تجاری بسیار قوی؛ شرکت های بین المللی بزرگی با ریپل در حال کار هستند.

حال که از مزایای ریپل گفتیم، بهتر است بعضی معایب این ارز دیجیتال را نیز نام ببریم.

  1. برخلاف اکثر ارزهای دیجیتال، ریپل غیرمتمرکز نیست.
  2. این ارز قابل استخراج نیست. به عبارتی تمام ریپل های موجود در بازار از قبل استخراج شده اند.
  3. تعداد زیادی از ریپل های موجود در بازار متعلق به صاحبان این شرکت است.

استلار (XLM)

شبکه استلار متعلق به جد مک کالب، یکی از مدیران ارشد سابق ریپل است. او پس از چالش با سایر مدیران شبکه ریپل، از این مجموعه جدا شد و ارز دیجیتال پرداخت خود را به نام لومنز در شبکه استلار منتشر کرد. او برای افزایش قدرت ارز دیجیتال پرداخت خود باید برنامه ای متفاوت از برنامه پرداخت ریپل ارائه می داد. در نقشه راه این ارز دیجیتال آمده است که این ارز می خواهد جایگزینی مناسب برای بانک شود. به عبارتی اگر شبکه ریپل قرار است انتقال پول سنگین بین بانکی را انجام دهد، استلار شبکه ای برای کاربران خود فراهم می کند تا بتوانند با استفاده از ارز دیجیتال پرداخت لومنز معاملات پولی ساده خود را انجام دهند.

استلار در شبکه خود با بانک ها و صرافی های مختلفی کار می کند. این مراکز به‌عنوان انکر (Anchors) در شبکه استلار شناخته می شوند. انکرها نهادهای ارتباطی قابل اعتمادی هستند که جا به جایی پول و ارزهای گوناگون از طریق این نقاط اتصال اتفاق می افتد. استلار سرعت پرداخت بالایی دارد و با توجه به وجود این انکرها، شبکه این ارز دیجیتال پرداخت نسبت به ریپل، غیر متمرکز تر است. استلار با توجه به برنامه هایی که در دستور کار دارد، به عنوان یکی از مناسب ترین انواع ارز دیجیتال پرداخت در سرمایه گذاری نیز شناخته می شود.

اومیسگو (OMG)

اومیسگو به‌ عنوان یکی دیگر از بهترین ارزهای دیجیتال پرداختی شناخته می شود. این ارز دیجیتال یکی از توکن های مبتنی بر اتریوم است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ توسط شرکت تایلندی امیسه به بازار عرضه شد. این ارز دیجیتال پرداخت در تلاش است تا بتواند سیستم مالی شفاف برای تراکنش های بانکی ایجاد کند. این ارز دیجیتال از زمان عرضه شدن تا به‌ امروز توانسته جذب سرمایه قابل توجهی کند.

امیسگو می خواهد به نوعی مشکلات بانکداری سنتی را حل کند. این ارز دیجیتال ساختاری به مانند شبکه های پرداخت بین المللی امروزی دارد. به عبارتی با توجه به پرداخت راحت در این شبکه، می تواند محبوب خرده فروشان شود و به چیزی شبیه شبکه PayPal در دنیای ارزهای دیجیتال شود.

علاوه بر مطالب گفته شده، این ارز دیجیتال پرداخت مانند ریپل غیر قابل استخراج کردن است. شرکت امیسه قبل از ارائه رمزارز OMG سیستم پرداختی در شبکه بانکی نیز داشت که همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد. این شرکت بسیار معتبر است و محصولات آن در بازار آسیای شرقی به شدت طرفدار دارد. به طور کلی این پروژه به شدت آینده دار است و می تواند با پشتوانه‌ قوی که دارد. به عنوان اولین شبکه پرداخت غیرمتمرکز در فروشگاه های اینترنتی شناخته شود.

ریکوئست نتورک (REQ)

ریکوئست نتورک (REQ) نیز به عنوان یکی از بهترین ارزهای دیجیتال پرداختی در دنیای کریپتو شناخته می شود. پروژه ریکوئست نتورک یکی از آینده دار ترین پروژه های پرداختی در شبکه بلاکچین است که در تلاش است مانند ارز اومیسگو، شبکه پرداخت آنلاین ایجاد کند. تفاوتی که در کارکرد این ارز با OMG وجود دارد در این است که این ارز دیجیتال ساختاری منعطف تر و اهدافی بزرگ تر دارد. در واقع تیم پشت این پروژه به دنبال به دست گرفتن سیستم های پرداختی در دنیای اینترنت اشیا، پرداخت های مستقیم تجارت به تجارت یا B2B و انجام خدمات بزرگ حسابداری برای پروژه های بزرگ است.

توکن REQ نیز یکی از توکن‌های اتریوم است که بر اساس استاندارد ERC-20 عمل می کند. از توکن REQ میتوان به عنوان کارمزد تراکنش های انجام شده در ریکوئست نتورک استفاده کرد. از طرفی این توکن برای خدمات دیگری مانند حسابرسی حرفه ای توسط این شبکه نیز استفاده می شود.

دلیل آینده دار بودن ارز دیجیتال پرداخت

معرفی مهم ترین پرایوسی کوین ها

ارزهای دیجیتال پرداخت مانند ارز دیجیتال سرمایه گذاری به عنوان یکی از محبوب ترین پروژه های موجود در دنیای کریپتو شناخته شده اند. در این قسمت به تعدادی از مهمترین دلایل استقبال از این روش های پرداخت و آینده دار بودن آنها پرداخته ایم.

  • شاید اولین و مهمترین دلیل، غیر متمرکز بودن شبکه پرداخت بر بستر بلاکچین است. این مسئله باعث می شود تا دولت ها نظارت خاصی روی سرمایه افراد نداشته باشند.
  •  سرعت پرداخت در شبکه بلاکچین می تواند بسیار بالاتر از سایر روش های پرداختی باشد.
  •  امنیت شبکه بلاکچین بسیار بالا است. هنوز هیچ شخصی موفق به هک کردن زنجیره های بلاکچین و شکستن ساختار آنها نشده است.
  •    تعداد تراکنش های بالاتر در طول روز نیز می تواند یکی از دلایل گرایش افراد به این سیستم های پرداختی باشد.

معاملات امن و سریع با ارزهای پرداخت

ما در این مقاله به برخی از ارزهای دیجیتال پرداخت اشاره کردیم. این پروژه ها با داشتن مزایا و معایب خاص خودشان، مخالفان و موافقان زیادی را پیدا کرده اند. اما چیزی که کاملا روشن است آینده دار بودن این سیستم پرداخت در جهان است. چرا که این سیستم بسیاری از مشکلات بانکداری سنتی را حل می کند. و باعث جا به جایی راحت تر پول بین افراد مختلف یک جامعه می شود.

امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به سؤالات شما درباره انواع ارز دیجیتال پرداخت پاسخ داده باشیم. شما می توانید برای تهیه و خرید این ارزهای دیجیتال پرداخت از طریق صرافی مختلف اقدام کنید. همچنین در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این باره، می‌توانید با کارشناسان مجموعه ما در تماس باشید.

سؤالات متداول

معروف ترین ارز دیجیتال پرداخت کدام است؟

ریپل به‌عنوان معروف ترین این ارزها شناخته‌ می شود. اما ارزهای استلار لومنز، اومیسگو و ریکوئست نتورک نیز بسیار پراستفاده و آینده دار هستند.

چرا ارزهای دیجیتال پرداخت به وجود آمده اند؟

این ارزهای دیجیتال ساختاری مناسب را دارند که باعث افزایش کیفیت در تراکنش های مالی می شوند. به عبارتی استفاده از این ارزهای دیجیتال ضعف های بانکداری سنتی را پوشش می دهد.

تفاوت ریپل (XRP) و استلار (XLM) در چیست؟

تفاوت اصلی آنها در آن است که ریپل حواله های بزرگ بین بانکی را انجام می دهد اما استلار به عنوان محلی برای تراکنش های کوچکتر بین افراد شناخته می شود. البته استلار نیز مشتریان بزرگی مانند شرکت IBM را دارد.


دیگر مقالات و اخبار سلام بیت برای مطالعه بیشتر شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

bitcoin
Bitcoin (BTC) 33,977,231,200.00
33,977,231,200 ریال
ethereum
Ethereum (ETH) 1,406,937,235.00
1,406,937,235 ریال
tether
Tether (USDT) 600,050.00
600,050 ریال
bnb
BNB (BNB) 309,685,805.00
309,685,805 ریال
solana
Solana (SOL) 79,980,664.50
79,980,665 ریال
usd-coin
USDC (USDC) 600,050.00
600,050 ریال
xrp
XRP (XRP) 320,652.32
320,653 ریال
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) 1,405,773,138.00
1,405,773,139 ریال
dogecoin
Dogecoin (DOGE) 61,794.95
61,795 ریال
tron
TRON (TRX) 92,256.49
92,257 ریال